ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Καλή κυνηγετική σαιζόν.



Όπως πληροφορήθηκα οι πόρτες των συλλόγων άνοιξαν κι εφέτος για την θεώρηση των διαβατηρίων. Ναι καλά διαβάζεις, διαβατήρια θεωρούν στα γραφεία των συλλόγων και όχι απλά ένα βιβλιάριο θήρας!

Όταν αυτό που έχεις την δυνατότητα να κάνεις με αυτό το μαγικό βιβλιαράκι δεν είναι μια απλή βόλτα στο βουνό, αλλά ένα ταξίδι στην περιπέτεια, το όνειρο και την φύση, δεν μπορεί να κρατάς τίποτα λιγότερο από ένα διαβατήριο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις εσύ, εγώ και όλοι όσοι αξιώνουμε να φέρουμε τον τίτλο του ταξιδιώτη και όχι του λαθρεπιβάτη, είναι –εκτός της καταβολής του αντιτίμου- να ετοιμάσουμε αποσκευές και να βαδίσουμε στα μονοπάτια που είναι βαμμένα με το πράσινο χρώμα της ελπίδας.

Φυσικά, δεν θα λείψουν κι αυτοί που στην διαδρομή θα χάσουν τον προσανατολισμό τους και θα τους συντροφεύει το κόκκινο χρώμα της απαγόρευσης και της ντροπής. Όχι αυτής που θα νιώσουν εκείνοι, αλλά της ντροπής που νιώθουν οι συνάδελφοι συνταξιδιώτες τους, με κάθε θλιβερή ανακοίνωση της σύλληψης ενός «παραστρατημένου».

Μέσα σε όλα αυτά τα γνωστά, την οικονομική κρίση, τον ψυχολογικό πόλεμο και καταναγκασμό του καθενός μας, τους κινδύνους που παραμονεύουν στην γωνία για το ελεύθερο, παραδοσιακό κυνήγι, κτλ κτλ κτλ, κάποιος αποφάσισε ότι αφού δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο για να δείξει την δύναμη του –αν αναλογιστούμε τα πρόσφατα χαστούκια που εισέπραξε από τις δυο γενικές συνελεύσεις- να στραφεί εναντίον του συλλόγου, που μέχρι χθες διατυμπάνιζε ότι αγαπά.
   
Τέως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου της Συράς, λοιπόν, το οποίο ήταν για αρκετά χρόνια στην κορυφή της ιεραρχίας, ύψωσε δικό του μπαϊράκι και εδώ και ένα μηνά περιφέρεται δεξιά κι αριστερά προσπαθώντας να μαζέψει δυσαρεστημένους, με σκοπό να οργανωθεί μια ομάδα, ένα μπουλούκι, μια αγέλη ντε και να βγάλουν άδεια όλοι μαζί στο δασαρχείο.

Με αυτόν τον, λάθος, τρόπο θέλει αφενός να κάνει επίδειξη δυνάμεων και αφετέρου, να δημιουργήσει θέμα στους νέους ανθρώπους που απαρτίζουν το Δ.Σ. Ένα συμβούλιο που για εκείνον είναι πια παρελθόν και δεν θα ξαναφιλοξενήσει το όνομα του στα πρακτικά των βιβλίων του....ντε φάκτο!!!

Την στιγμή που όλοι συμφωνούν ότι οι σύλλογοι και οι κυνηγετικές οργανώσεις σε υψηλότερα επίπεδα είναι το μόνο όπλο των κυνηγών ενάντια στο «μάντρωμα» που μας ετοιμάζουν και όχι μόνο, αυτός απαντά με κίνημα δυσαρεστημένων, για να δώσει απάντηση στην Δ’ΚΟΣΕ και τον, πάλαι ποτέ, κολλητό του κ. Καραγιάννη για τις «επισκέψεις» στους αρότοπους που κάνει η θηροφυλακή. Όλα αυτά φυσικά έχουν αντίκτυπο στον σύλλογο, που τόσο αγαπά, αλλά ποιος χέστηκε!

Άραγε όλοι αυτοί που τον ακολουθούν, γνωρίζουν ότι στο τέλος αυτός θα βγάλει άδεια στον σύλλογο, αποφεύγοντας τα δυσμενή σχόλια προβάλλοντας τους ηλίθιες δικαιολογίες του τύπου: Με παρακάλεσαν, μου ζήτησαν συγνώμη, δέχτηκα πιέσεις από πάνω κτλ; Γνωρίζουν ότι για ακόμα μια φορά θα τους πιάσει κορόιδα;

Η αγωνία μου δεν είναι μην χάσει ο σύλλογος τέτοιου IQ και επιπέδου μέλη, απλά αναρωτιέμαι πόση βλακεία μπορεί να χωράει σε ένα κεφάλι και αν τα «φιλαράκια» του οπλαρχηγού της διαπλοκής από την ομοσπονδία, έχουν γνώση για το κίνημα της ντροπής που ετοιμάζει. Αναρωτιέμαι φυσικά και αν αυτό επισύρει την ποινή της οριστικής διαγραφής από έναν σύλλογο για εσχάτη προδοσία!

Καλή σαιζόν, καλά κυνήγια με υγεία και σύνεση. Και του χρόνου να είμαστε καλά.

Για δική σας πληροφόρηση οι τιμές των αδειών είναι οι παρακάτω:

ΤΟΠΙΚΗ ΑΔΕΙΑ 103. 27€

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΔΕΙΑ 123.27€

ΓΕΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ 153.27€

Δείτε τον πίνακα θηρεύσιμων ΕΔΩ. Για τις κατα τόπους ρυθμίσεις και απαγορεύσεις θήρας, απευθυνθείτε στους κατα τόπους συλλόγους και δασαρχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: