ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Τους φταίει το γαϊδούρι και βαράνε το σαμάρι!

Συνελήφθη λαθροθήρας στον Ασπροπόταμο – Σε πλειστηριασμό οι πέρδικες από Κυνηγετικό Σύλλογο Καλαμπάκας.

Το σχόλιο του συντάκτη:

Η λαθροθηρία στην Ελλάδα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Το πρόβλημα εντείνεται από τις συμπεριφορές εκείνων που περιφρονούν επιδεικτικά τη νομοθεσία και οποιαδήποτε έννοια σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος. Η διαπαιδαγώγηση στην παρανομία και στην καταστροφή της ζωής είναι απαράδεκτη. Το συγκεκριμένο "σπορ" πλέον δεν αποτελεί παράδοση ή ανάγκη, αλλά μια αποκρουστική πρακτική επιδειξιομανίας.

Η είδηση, πιθανόν από άλλο χώρο :

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμπάκας η δημοπρασία για δύο πέρδικες οι οποίες κατασχέθηκαν από Θηροφύλακες στην περιοχή του Ασπροποτάμου. Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου ο κ. Ταμπουράς δύο Θηροφύλακες σε έλεγχο που έκαναν σε άνδρα στην περιοχή του Ασπροποτάμου βρέθηκαν στη κατοχή του δύο πέρδικες. Αμέσως κίνησαν τις νόμιμες διαδικασίες και προχώρησαν στην κατάσχεση ενός σακιδίου, στην κατάσχεση του όπλου του και φυσικά των δύο πτηνών. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και μήνυση εις βάρος του άνδρα αφού έτσι ορίζει ο νόμος . Το κυνήγι της πέρδικας για όσους δεν γνωρίζουν είπε, ξεκινά στις 2 Οκτωβρίου. Πριν από λίγο παρουσία του προέδρου πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία των δύο πτηνών με αρκετούς συμπολίτες μας να συμμετέχουν σε αυτή.

=========================================================

Τα δικά μου συχαρίκια:

Λαλίστατος ο συντάκτης του ιστότοπου www.stagonnews.gr καυτηριάζει –και καλά κάνει- το φαινόμενο της λαθροθηρίας, προφανώς ορμώμενος από τα φιλοζωικά – οικολογικά του αισθήματα. Το ολίσθημα ΚΑΙ σε ετούτη την ανακοίνωση ενός περιστατικού λαθροθηρίας, φυσικά και δεν είναι η κοινοποίηση της είδησης γιατί είμαι ένας από αυτούς που πιστεύουν ότι μόνο όταν κοινοποιείται ένα κακώς κείμενο μπορεί κάποια στιγμή να διορθωθεί. Κατά την άποψη μου όσοι πέφτουν σε τέτοια αδικήματα θα έπρεπε να μένουν σε κοινή θέα για φτύσιμο!

 

Το κακό, για μένα, είναι ότι αφενός «κλείνει» εντός των ελληνικών συνόρων την γιγάντωση του προβλήματος, την ώρα που σε όμορα κράτη γίνονται ΤΑ αίσχη με τις ευλογίες των αρχών και αφετέρου, ότι πέρασε στο «ντούκου» την  παραγραφή όλων των αδικημάτων περί θήρας από την πρόσφατη υπουργική απόφαση, με πρόσχημα την αποσυμφόρηση των δικαστικών αιθουσών.


Κανένας π…αλικαράς, θιγόμενος οικολόγος δεν έβγαλε άχνα, όπως έκανε ο κυνηγετικός τύπος!

 Κανένα αυτί δεν ίδρωσε που τόσα ξενύχτια με κίνδυνο της ζωής των θηροφυλάκων –ιδιωτικών και δημοσίων- και τόσα έξοδα πήγαν στον βρόντο! Κανένας δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι οι κυνηγετικές οργανώσεις και οι νόμιμοι κυνηγοί προσπαθούν για την πάταξη του φαινομένου και το κράτος παρηγορεί και ξελασπώνει όλους αυτούς που αμαυρώνουν το προφίλ του κυνηγίου και κάνουν κακό στην φύση και την άγρια ζωή.


Τι να φταίει άραγε; Ότι σαν όλους μας κι αυτοί, οι οικολόγοι, έχουν τα βιοποριστικά τους προβλήματα και δεν υπέπεσε στην αντίληψη τους η είδηση; Μήπως είναι τελικά ευτελούς αξίας και «περιορισμένης κοινωνικής απαξίας» όπως αναφέρει το υπουργικό μανιφέστο αυτά τα αδικήματα; Ή μήπως υπάρχει δόλος και έννομο συμφέρον;…λέω τώρα εγώ! 

Κατά τα άλλα, πίσσα και πούπουλα σε όλους όσους θέλουν να λέγονται κυνηγοί και στην πραγματικότητα είναι οπλοφόροι.        

Δεν υπάρχουν σχόλια: