ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Η Σύρα έκοψε την πίτα της.


Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε κι εφέτος ο σύλλογος της Σύρας το περασμένο Σάββατο 22/2/2014 σε μια κατάμεστη αίθουσα. Ο χώρος γνώριμος γεμάτος μνήμες από συνδικαλιστικές φωνές στην αέναη πάλη των μελών για την εξεύρεση του καλύτερου. Για μένα προσωπικά είναι ο χώρος που για πρώτη φορά βρέθηκα σε μια γενική συνέλευση του κυνηγετικού συλλόγου που ανήκω.

Οι ευχές από όλους ήταν εντός ημερησίας διατάξεως, αν και όλοι οι ομιλητές έπλευσαν στο πνεύμα των ημερών και η μιζέρια που κάποιοι εδώ και καιρό μας έχουν επιβάλει, ήταν το γκρίζο φόντο στις χρωματιστές κουβέντες τους.

Πρώην πρόεδροι του συλλόγου κλήθηκαν να κόψουν ένα κομμάτι για το καλό και να απευθύνουν χαιρετισμό στα μέλη.

 Η μέρες είναι "πονηρές" και δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την παρέα μας και κάποιοι υποψήφιοι για τον δήμο Σύρου Ερμούπολης των επικείμενων εκλογών. Οι κ.κ. Γιαλόγλου Αντρέας και Μαραγκός Γιώργος, μαζί με υποψήφια μέλη των συνδυασμών τους, χαιρέτησαν την εκδήλωση και έπλεξαν το εγκώμιο του κυνηγετικού συλλόγου Σύρου τόσο για το φιλοθηραματικό του έργο, όσο και για το κοινωνικό πρόσωπο που έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια. Για την ιστορία να πω ότι ο κ. Μαραγκός είναι μέλος του συλλόγου μας - κυνηγός κι αυτός- και έχει ήδη συμπεριλάβει στον συνδυασμό του δύο άτομα από «εμάς» τους κ.κ. Ζαράνη Κώστα και Μπάιλα Βαγγέλη. Τραγούδι αφιερωμένο, λοιπόν, για τον κ. Μαραγκό το πολύ γνωστό και αγαπημένο «Ο Γιώργος είναι πονηρός».

Ας ελπίσουμε ότι μετά τις εκλογές κανένας από τους σημερινούς υποψηφίους δεν θα ξεχάσει πόσο πολύ χαρούμενος ήταν που βρέθηκε ανάμεσα μας!!!

Μια και ανέφερα τις εκλογές, να πω την αναφορά στις επερχόμενες ευρωεκλογές και την παρένεση του παλαίμαχου προέδρου του συλλόγου κ. Βαμβακούση Κώστα, ο οποίος -πολύ σωστά- παρότρυνε τα μέλη να «ψωνίσουν από το δικό μας μαγαζί» -εννοώντας το Κ.Ε.Κ.- σε μια ύστατη προσπάθεια να προασπίσουμε τα εναπομείναντα, ανέγγιχτα (?) συμφέροντα του κυνηγίου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και ευλόγησε ένας «δικός» μας ιερωμένος ο οποίος, μαζί με την σφραγίδα του συλλόγου, αποτελούν τα κατατεθέντα σήματα του συλλόγου της Σύρας. Ο π. Αντώνης Χάλαρης εφημέριος της ενορίας των Αγίων Αναργύρων, όπου και υπάγεται το ξωκλήσι των κυνηγών στο Μάννα, ακολουθεί κατά πόδας τις εκδηλώσεις του συλλόγου και αποδεικνύει την πολυσυλλογικότητα της δραστηριότητας του κυνηγίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε κλήρωση με πολλά δώρα για τα μέλη από καταστήματα του νησιού, ευχάριστη έκπληξη για τις μέρες πενίας που διανύουμε.

Και του χρόνου να είμαστε καλά, καλά και ασφαλή κυνήγια με υγεία και σύνεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: