ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Νέα από την ΣΤ' ΚΟΜΑΘ.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣΕΔΡΑ: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 173 – 175551 34 - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΤΗΛ. 2310 477128 – 477129, 6973 808934, FAX 2310 473863 – 475301

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγελία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης για τοποθέτηση δηλητηριασμένης ζωοτροφής με σκοπό την θανάτωση άγριων θηλαστικών (αγριόχοιρων)
      

Σε καταγγελία προχώρησε άμεσα η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, όταν Ομοσπονδιακός της Θηροφύλακας κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του σε αγροτική περιοχή της Άρδασσας του Δήμου Εορδαίας της Π.Ε. Κοζάνης βρήκε δηλητηριασμένη ζωοτροφή μέσα σε καλλιέργειες σιτηρών αραβόσιτου και ηλίανθου. Άγνωστο άτομο είχε τοποθετήσει σε δυο σημεία, δηλητηριασμένη ζωοτροφή αποτελούμενη από σιτάρι και σπασμένο σπυρί καλαμποκιού αναμεμιγμένο με μια άσπρη σκόνη.
Οι δύο σωροί των ζωοτροφών, ποσότητας συνολικά περίπου πέντε κιλών ήταν τοποθετημένοι ο ένας εντός της καλλιέργειας ηλίανθου και ο δεύτερος στα όρια της καλλιέργειας με σιτηρά. Πάνω στους σωρούς με την δηλητηριασμένη ζωοτροφή ήταν τοποθετημένες σακούλες απορριμμάτων τις οποίες συγκρατούσαν χωμάτινοι σβόλοι,  ώστε να μην διασκορπιστούν οι σωροί από τα πτηνά και να παραμείνουν σε ποσότητα που να ελκύει τους αγριόχοιρους.     
Για το περιστατικό αυτό η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ ενημέρωσε άμεσα το Δασαρχείο Κοζάνης το οποίο και απέστειλε επί τόπου τρεις δασοφύλακες, οι οποίοι μαζί με τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα συνέλεξαν την αναφερόμενη ποσότητα ζωοτροφής.
Αμέσως η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ ενημέρωσε τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κοζάνης και έστειλε δείγμα της ζωοτροφής για ανάλυση στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, ενώ το υπόλοιπο αποθηκεύτηκε σε ειδικό χώρο στις εγκαταστάσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας.
Από τα αποτελέσματα του εργαστηρίου διαπιστώθηκε ότι οι ζωοτροφές ήταν εμποτισμένες με απαγορευμένη δηλητηριώδη ουσία. Κατόπιν η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
Η ενέργεια του ατόμου να τοποθετήσει δηλητηριασμένη ζωοτροφή πιθανόν έχει να κάνει με την αγανάκτηση αγροτών της περιοχής, στους οποίους τα τελευταία χρόνια αγριόχοιροι προκαλούν ζημίες στις καλλιέργειες τους, ενώ από τον ΕΛΓΑ δεν προβλέπεται αποζημίωση. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: