ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΔΥΣΤΥΧΩΣ...ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ



Με ελαφρά την καρδία και χωρίς πολλά λόγια η κ. Μπιρμπίλη ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι οι ρεζέρβες είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος για να συνεχίσει το κυνήγι να υπάρχει χωρίς να ενοχλεί κανέναν!

«Πρέπει κάποια στιγμή να ελεγχθεί το κυνήγι στη χώρα μας ειδικά όταν έχουμε τόσο μεγάλες εκτάσεις που είναι προστατευόμενες περιοχές και ανήκουν στο δίκτυο Natura, πρέπει να προστατέψουμε κάποιες περιοχές και κυρίως κάποιες εποχές. Κι αυτό θα το κάνουμε, γιατί όσο ριζοσπαστικοί μπορεί να είμαστε στις αναπτυξιακές μας πρωτοβουλίες, τόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε στην τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας για να έχουμε αξιοπιστία και για να γίνει η χώρα μας συνολικά πιο ανταγωνιστική, πιο όμορφη και καλύτερη.»

Σίγουρα όλα τα παραπάνω δεν είναι μόνο σκέψεις αφού στέλεχος της Δ’ Κ.Ο.Σ.Ε. σε ερώτηση μου για το αν είμαστε ένα βήμα πριν τις ρεζέρβες, μου είπε χαρακτηριστικά: « Ναι, όπως τα λέτε είναι ακριβώς».
Τι λέτε καλέ! Εμάς γιατί δεν μας ρωτάει ποτέ κανείς; Ξυπνάτε συνάδελφοι ετοιμάζουν τα μαντριά να μας «χώσουν» μέσα. Να μου πεις βέβαια, «Τώρα τι να κάνουμε!» Το μόνο που μας μένει τώρα, είναι όπως τα κάναμε, να κάτσουμε να τα φάμε!
Για λεπτομέριες δείτε στα links την σελίδα του www.ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: