ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Η κρίση «έπληξε» και το δάσος της Δαδιάς.


Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται εδώ και έξι μήνες οι πέντε εργαζόμενοι του Φορέα Διαχείρισης του εθνικού πάρκου Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης – Σουφλίου με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να βρίσκουν κλειστές τις πόρτες στο Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα λόγω της απουσίας εξειδικευμένου και καταρτισμένου ξεναγού.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για τους τουρίστες ενώ έχουν κοπεί τα τηλέφωνα και το Internet καθώς ο Φορέας αδυνατεί να πληρώσει το λογαριασμό του ΟΤΕ.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι να έχει μειωθεί δραματικά ο αριθμός των επισκεπτών, από 60.000 πριν από μερικά χρόνια, σε 40.000 το 2009 και λιγότερους από 30.000 για το 2010.

Σε ό,τι αφορά την ενημέρωση που έχει από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο εποπτεύει τον Φορέα Διαχείρισης, ο πρόεδρός του Γιώργος Δεμερίδης αναφέρει ότι έχει λάβει το δρόμο της η υπόθεση της χρηματοδότησης και αναμένονται θετικές εξελίξεις εντός του Ιανουαρίου.
ΠΗΓΗ: www.zougla.gr
=================================================

Κυρία Μπιρμπίλη μάλλον αδικηθήκατε στο εν λόγω Υπουργείο ΠΕΚΑ. Πιστεύω ότι στο ΥΠΕΧΩΔΕ θα μεγαλουργούσατε, αφού δεν έχετε αφήσει όρθιο τίποτα! Εκεί που οι μπουλντόζες είναι ποιο οικίες και εύκαιρες, θα είχατε μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο! Βέβαια το αποτέλεσμα, αν κρίνω από την μέχρι τώρα πορεία σας, δεν θα ήταν ότι καλύτερο, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσατε να μας πείσετε ευκολότερα ότι...δουλεύετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: