ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ο δωδεκάλογος του καλού κυνηγού.


Στο blog του Κυνηγετικού Συλλόγου Άνδρου, αναρτήθηκε ένας δωδεκάλογος. Ένα αλφαβητάρι θα έλεγα για τους νέους και μια ατζέντα για τους παλαιότερους κυνηγούς.

Τον χορό της κυνηγετικής "μεταπτυχιακής" επιμόρφωσης, είχε προσπαθήσει να ανοίξει ο Σ.Ε.Σ.Κ.Φ. χωρίς όμως να ξέρουμε τα αποτελέσματα από αυτήν την πολύ καλή και καινοτόμο κίνηση. Οι καιροί είναι, όχι απλώς χαλεποί, αλλά "άστα να πάνε"! Η κυνηγετική παιδεία δεν θα έπρεπε να είναι απλά μια τετριμμένη λέξη και έννοια, άλλα μια πραγματικότητα.

Τα κυνηγετικά σεμινάρια δεν θα έπρεπε να είναι απλά μια καλή ιδέα που θα έμενε ανεκμετάλλευτη, ή θα γινόταν βορά στα χέρια και τα μυαλά κάποιων που ο σκοπός τους δεν είναι η προσφορά, αλλά μια επιτακτική κίνηση από πλευράς των Οργανώσεών μας. Σίγουρα κάποιο περιοδικό του κυνηγετικού τύπου, θα ασχοληθεί, ή θα έπρεπε τουλάχιστον, με τα κυνηγετικά ατυχήματα που είχαμε φέτος στα βουνά μας. Όλοι θα διαπιστώσουμε ότι ήταν πολλά και αιτία λάθος εκτιμήσεων, χειρισμών, ή και υπερεκτίμησης των δυνατοτήτων των εμπλεκόμενων.

Ας ματώνουμε για το κυνήγι και όχι στο κυνήγι! Είναι στο χέρι μας, θέλουμε και μπορούμε.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ. Μάθετε όσα δεν ξέρετε και θυμηθείτε όσα έχετε ξεχάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: