ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Τουλάχιστον ας μας λέτε τα ίδια...!


Στο φίλιο, πολύ καλό και πάντα ενημερωμένο blog του Γιώργου Ξανθόπουλου από την κοντινή (!) Σερβία, σήμερα το πρωί διάβασα δυο ειδήσεις που η μια αντικρούει την άλλη και παράλληλα καταδεικνύει και αποδεικνύει περίτρανα, την αβάσταχτη ελαφρότητα των οικ(Ω)λόγων του καναπέ!

Στην πρώτη κατά σειρά, ο κ. Γ. Μερτζάνης, επιστημονικός υπεύθυνος της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ», λέει στο "tovima.gr" ότι:

«Στην ώρα τους φαίνεται ότι θα κοιμηθούν εφέτος οι αρκούδες. Ήδη ορισμένες, κυρίως θηλυκές, παρά τη ζέστη, έχουν αποσυρθεί στις φωλιές τους. Το ψύχος όμως, το οποίο αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα τις στείλει σίγουρα για ύπνο.»

Στην επόμενη είδηση με τίτλο «Ξαγρύπνια για τις αρκούδες λόγω καιρού» παρμένη από το "skai.gr", διαβάζουμε ότι:

«Δεν έχουν πέσει ακόμα σε χειμερία νάρκη οι καφέ αρκούδες που ζουν στα βουνά της Πίνδου, αν και διανύουμε ήδη τον μήνα Δεκέμβριο.Οι ερευνητές από την οργάνωση «Αρκτούρος» υποστηρίζουν ότι οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν, δεν οδηγούν τις αρκούδες στη χειμερία νάρκη, φαινόμενο που διαπιστώθηκε και πέρσι το χειμώνα. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και οι αρκούδες που ζουν στο καταφύγιο στο όρος Νυμφαίο, είναι ξύπνιες και το καταφύγιο δέχεται πολλούς επισκέπτες.»

Τελικά ποιον μπορούμε να εμπιστευτούμε; Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα; Σίγουρα η παραπληροφόρηση, η κινδυνολογία και η προπαγάνδα είναι τακτικές που έχουμε δει όλοι μας να εφαρμόζονται από πολλούς. Έχουν αυτές οι τακτικές «σπίτι» στις ψυχές όλων αυτών, που νομίζουν ότι είναι οικολόγοι;


Φυσικά σε καμία περίπτωση ο συνάδελφος blogger Γιώργος, δεν έχει ψήγμα ευθύνης σε όλο αυτό το οικολογικό ψευτοενδιαφέρον και το αλαλούμ δηλώσεων.

1 σχόλιο:

Μυθοπλάστης είπε...

Νικόλα

Αν και λίγο αργοπορημένα, Χρόνια Πολλά για την γιορτή σου!

Σχώρα με, μα με τις γιορτές δεν τα πηγαίνω και τόσο καλά.

Οι δικοί μας θεοί στα παλιά χρόνια γιόρταζαν κάθε μέρα οι άτιμοι !!!