ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Η Ελλάδα σε όλο της το μεγαλείο.


Μαζική δηλητηρίαση σκυλιών στον ΟΛΠ.

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στο χώρο του ΟΛΠ-Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς- στον Πειραιά. Συγκεντρωμένοι κάτοικοι- μέλη φιλοζωικών οργανώσεων και πολλοί απλοί πολίτες καταγγέλλουν τη μαζική εξόντωση των σκυλιών που ζούσαν χωρίς κανένα πρόβλημα στο περιβάλλοντα χώρο του ΟΛΠ, στην περιοχή Ικόνιο, που βρίσκεται πριν το Πέραμα.

Η ιστορία κάθε φορά η ίδια. Οι φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής έλαβαν χτες το βράδυ μια καταγγελία ότι 3 άγνωστοι μπήκαν στο χώρο του ΟΛΠ και πέταξαν δηλητήριο στα σκυλιά που ζούσαν χρόνια στο χώρο-στειρωμένα και εμβολιασμένα- χωρίς ποτέ να έχουν δημιουργήσει πρόβλημα. Τα 20 περίπου σκυλιά-όπως καταγγέλλουν κάτοικοι-πέθαναν με φριχτό τρόπο, σφαδάζοντας και ουρλιάζοντας. Ατομα φιλοζωικών οργανώσεων έτρεξαν χτες στο χώρο να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες αλλά ήταν πλέον αργά. Την ίδια κατάσταση είδαν και σήμερα το πρωί καθώς κάποιοι έριξαν δηλητήριο ξανά.

Να σημειώσουμε ότι τα σκυλιά βρίσκονταν εκεί χρόνια και δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Ηταν στειρωμένα και εμβολιασμένα από τις φιλοζωικές οργανώσεις και υπήρχαν άνθρωποι που τα τάιζαν καθημερινά. Αυτή τη στιγμή ένταση επικρατεί στο χώρο του ΟΛΠ καθώς κάτοικοι προσπαθούν να απεγκλωβίζουν δυο από τα σκυλιά που έχουν απομείνει, τα οποία κάποιοι θέλουν να διώξουν. Στο χώρο έχει πάει η αστυνομία και το λιμενικό.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: