ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες!


Ο κυνηγετικός τύπος εδώ και χρόνια, προσπαθεί να μας αφυπνίσει και να φέρει μπροστά στα μάτια μας τα μελλούμενα του κυνηγίου, ως άλλη καφετζού και χαρτορίχτρα.

Φυσικά η διαφορά με τις, κατά τα άλλα, συμπαθείς κυρίες και των ανθρώπων που αφουγκράζονται, ζουν και γνωρίζουν τις εξελίξεις, είναι ακριβώς αυτή, ότι γνωρίζουν και δεν μιλάνε "κούφια"!!!

Εδώ στο νησί μας είχαμε την τύχη, όσοι δεν απαξίωσαν να έρθουν, να ακούσουμε δια ζώσης τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Κώστα Μαρκόπουλο, να αναφέρεται στην σαλαμοποίηση του κυνηγίου. Μαζί του οι κ. κ. Γιώργος Τσαγκανέλιας Πρόεδρος του Κ.Ε.Κ. Ο κ Αραμπατζής της Δ’ ΚΟΣΕ, ο κ. Φωτακόπουλος του Έθνος – Κυνήγι και ο προσφιλής μας Βετεράνος, προσπάθησαν να δώσουν το στίγμα της κατάστασης που φαίνονταν να διαγράφεται στον ορίζοντα.

Αδυσώπητος ο χρόνος πέρασε και μας οδήγησε σε όλα αυτά που οι προαναφερθέντες, ως άλλες κασσάνδρες τότε, είχαν προφητέψει!

Το ζητούμενο τώρα και η αφορμή του άρθρου δεν είναι αυτά καθ’ αυτά, αλλά ότι αντί να βλέπουν την τύφλα και την μούντζα μας κάποιοι κύριοι του Δ.Σ. του Κ.Σ. Σύρου και να οδηγούν το πλοίο σε απάγκιο. Ο νους τους και ο λογισμός τους είναι, πώς θα γίνει να αποκλείσουν κάποιους από τις επόμενες αρχαιρεσίες! Ναι, καλά διαβάσατε.

Ψάχνουν οι χουντικοί να βρουν κόλλημα με τις παραιτήσεις κάποιου-ων, έτσι ώστε να μην μπορέσουν να υποβάλλουν υποψηφιότητα τον ερχόμενο Απρίλη!

Κύριοι, ή μάλλον φοβισμένοι κύριοι, μην αναλώνεστε άλλο με τέτοιου είδους πρακτικές. Η αγαπημένη σας επταετία έχει φύγει ανεπιστρεπτί. Οι κουκούλες, πλέον, φοριούνται μόνο χειμώνα και για τις ανάγκες της trenty εμφάνησης. Τέλος, αν το όραμα του καθενός σας για τον Σύλλογο και τα μέλη του, αρχίζει και τελειώνει τον Απρίλη με τις αρχαιρεσίες του, το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να τραπείτε σε φυγή!

Ελπίζω το καταστατικό, που μανιωδώς ξεψαχνίσατε, να σας φώτισε. Εύχομαι να διαπιστώσατε τα άρθρα και τις παραγράφους τα οποία έχετε, μάλλον κατά λάθος(!), καταπατήσει!

Ασχοληθείτε λοιπόν με το έργο για το οποίο έχετε εκλεχθεί και αφήστε το κυνήγι μαγισσών που επιδίδεστε. Προασπίστε το κυνήγι στο νησί και το ενδημικό θήραμα. Αναλωθείτε σε έργα υποδομής. Κόψτε της αρτηρίες κάθε μορφής λαθροθηρίας και μην φοβάστε μην σας βγάλει τις εκλογές άκυρες μια τέτοια ανύπαρκτη παρατυπία. Υπάρχουν τόσες άλλες (παρατυπίες) που μπορεί όχι μόνο τις εκλογές να τινάξουν στον αέρα, αλλά να σας καταστήσουν υπόλογους απέναντι στον νόμο!

ΥΓ. Την επίσκεψη των μαθητών στο εκτροφείο στις 18 και 20 του μηνός, την πληροφορηθήκαμε από την σελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου ΕΔΩ και όχι από την σελίδα του Συλλόγου μας. Μας το φυλούσατε έκπληξη; Αλλά απ’ ότι βλέπω και ο διαχειριστής της σελίδας, από αλλού ενημερώνεται για τα δρώμενα: «Βάζουμε υλικό που δημοσιεύθηκε στην Τοπική Ημερήσια Εφημερίδα "ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ"». Το δικό σας υλικό, ακόμα το περιμένει!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΣ ΣΕ ΤΕΛΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ Η ..ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΤΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΕΣ (ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ, ΠΕΡΔΙΚΕΣ, ΑΥΓΑ) !!!
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΩ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΤΡΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΑΝΔΡΟΥ !!!
ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Ο ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝΟ

Ανώνυμος είπε...

Η αληθεια ειναι οτι και εγω απο την σελιδα του συλλογου μας ενημερωνομουν αλλα βλεπω τωρα τελευταια ολο τα ιδια και τα ιδια...κριμα...!!!
Και εχω δει και απο αλλους κυνηγετικους συλλογους τις σελιδες τους και πραγματικα η δικη μας ειναι πολυ καλη.

Ανώνυμος είπε...

Αλλα τσις σελίδα και η μητρόπολη.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
ΑΠ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
Π.Χ. ΣΠΟΡΕΣ-ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ 3 ΙΔΙΑ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΧΑΡΙΤΕΣ
ΥΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ?
Η ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΜΕΛΟΙ ΣΑΣ?
ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΤΕ?
ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ?
ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΨΑΞΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΜΕΛΟΙ ΣΑΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΟΥ
ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ
ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΤΩΡΑ
ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ
ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΤΡΕΙΣ ΧΑΡΙΤΕΣ
ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΚΑ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΣΤΕ
ΑΝΤΕ ΜΑΖΕΥΤΕΤΑ ΠΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ
ΑΝΤΕ ΞΕΚΟΥΜΠΙΔΙΑΑΑΑΑ
ΟΤΙ ΔΩΣΑΤΕ ΔΩΣΑΤΕ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΥΧΤΗΣΑΤΕ
ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ?

kaliakouda είπε...

Όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογός μας, έχει δεχθεί βοήθεια από άτομα αξιόλογα τα οποία, του έχουν χαρίσει όπλα ακαταμάχητα. Ένα τέτοιο είναι και η σελίδα στο internet την οποία, με πολύ μεράκι και κόπο, έχει φτιάξει και διαχειρίζεται ο συνάδελφος Σταύρος Μαραγκός. Θα ήταν ατόπημα να μην αναφέρω ότι αυτή, είναι μια από τις λαμπρότερες ιδέες που είχε στην 24χρονη σταδιοδρομία του ο κ. Καλούδης στα κοινά του συλλόγου μας.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όμως του Σταύρου, η παρούσα διοίκηση επιμένει να αδρανοποιείται και σ’ αυτό!

Η σελίδα του συλλόγου στο διαδύκτιο, είναι μια από τις πλέον ενήμερες σε σύγκριση με αυτές άλλων συλλόγων εάν υπάρχουν (!) και αυτό οφείλεται στο ενδιαφέρον του συναδέλφου μας και ΜΟΝΟ!

Για τους υπολοίπους, η σελίδα λειτουργεί ως μια πασαρέλα και τίποτα άλλο!

Αυτός (η Αλαζονεία) είναι ακόμα ένας λόγος που θα πρέπει να σκεφτείτε καλά πριν αγοράσετε ταγάρι τον επόμενο Απρίλη, γιατί θα το φοράμε για δυο χρόνια!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΤΕΛΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ Δ.Σ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΛΙΚΑΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.ΕΝΑ ΤΕΛΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΘΟΝΟΥΝ.
ΕΝΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΦΤΑΣΟΥΝ.

kaliakouda είπε...

Θα ήταν άδικο πέρα για πέρα να πει ο οποιοσδήποτε, ότι ο Κ.Σ. Σύρου δεν έχει να παρουσιάσει έργο από τότε που ιδρύθηκε έως σήμερα. Αντιθέτως, όπως σε πολλά πράγματα που το νησί της Σύρας ήταν πρωτοπόρο, έτσι και στον κυνηγετικό συνδικαλισμό έχουμε την τύχη και την ατυχία να έχουμε κόψει πρώτοι το νήμα!

Το καλό, το μέτριο και το κακό όμως, είναι έννοιες υποκειμενικές και τα μεγέθη τους τα αντιλαμβάνεται και τα μετρά ο καθένας με δικό του καντάρι.

Όλα αυτά που έχει να επιδείξει ο σύλλογος, έχουν ρίζες τόσο στο φιλότιμο και το όραμα του εκάστοτε Δ.Σ. όποτε υπήρξαν αυτά, όσο και στην ενοχλητική γκρίνια των μελών. Αυτό το τελευταίο μπορεί να σ’ ενοχλεί, αλλά είναι το υπόβαθρο της δημοκρατίας και θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο όλων αυτών που ανακατεύονται με τα κοινά και εκπροσωπούν μερίδα κοσμάκη που πληρώνει αδρά.

Μια παροιμία λέει ότι κρεμώ το καλαθάκι μου, εκεί που φτάνει το χεράκι μου. Φυσικά εγώ δεν περιμένω από το μυαλό που εφεύρε τον Ηλ. Υπολογιστή να μου βρει πόσο κάνει 1+1. Με αυτό το σκεπτικό, δεν μπορώ να κοιτάζω τα χειρότερα για να λέω ότι έχουμε τα καλύτερα και να επαναπαύομαι. Ο σύλλογος έχει δυνατότητες που αν αξιοποιηθούν, θα φαντάζει στους υπολοίπους με διαστημόπλοιο!

Αυτά ζητάμε τόσο εγώ, όσο και πολλοί άλλοι φίλε μου, ανώνυμε επισκέπτη.