ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Εσείς πόσο καλά γνωρίζετε τους φτερωτούς σας γείτονες;

Αρχίζει και φέτος η καταγραφή κοτσυφιών στην Αθήνα

Με σκοπό να στρέψουμε όλοι για λίγα λεπτά την προσοχή μας στη φύση που μας περιβάλλει, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η ΑΝΙΜΑ προσκαλούν τους κατοίκους της Αττικής να παρατηρήσουν, να ακούσουν και να καταγράψουν την παρουσία των κοτσυφιών στις γειτονιές τους, στο πλαίσιο του Προγράμματος Καταγραφής Κοτσυφιών στην Αθήνα, για δεύτερη συνεχή χρονιά!

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε πιλοτικά για πρώτη φορά το Μάιο και τον Ιούνιο του 2010. Κατά τους δύο αυτούς μήνες έγιναν 395 καταγραφές και παρατηρήθηκαν συνολικά 2100 κοτσύφια.

Η παρουσία των κοτσυφιών στην πόλη αποτελεί δείκτη ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα το κοτσύφι είναι ένα από τα πλέον κοινά και αναγνωρίσιμα είδη, που έχει προσαρμοστεί αρκετά καλά στο αστικό περιβάλλον και θα μπορούσε μάλιστα να χαρακτηριστεί ως είδος «εμβληματικό» της επιβίωσης της φύσης στον αστικό χώρο.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr
===================================================
Πόσα χρήματα να έβαλε στην τσέπη άραγε η Οργάνωση για την καταγραφή 2100 πουλιών και πόσα έπρεπε να έχουν βάλει στην τσέπη τους οι Κυνηγετικές Οργανώσεις, όταν με το πρόγραμμα "ΑΡΤΕΜΙΣ" καταγράφονται εκατοντάδες χιλιάδες πουλιά και ζώα στην Ελληνική ύπαιθρο; Αντιθέτως αυτού, το πρόγραμμα στο οποίο υποκλίνεται ολόκληρη η Ευρώπη για την φερεγγυότητα του, αυτοχρηματοδοτείται από τους ίδιους τους κυνηγούς...χρόνια τώρα!

1 σχόλιο:

ΦΥΣΗ ΤV είπε...

Περυσι έλαβα μερος στο Προγράμμα Καταγραφής Κοτσυφιών στην Αθήνα με ενα βίντεο μου:
http://blip.tv/file/3948394
Η ολη προσπάθεια σίγουρα παρακινήσε τους συμπολίτες μας να ασχοληθούν με τη φύση που τους περιβάλλει, που αγωνίζεται να επιβιώσει γύρω μας και να συνειδητοποιήσουν την ομορφιά και την αξία της,ίσως κ τα προβλήματα της.Μην ξεχνάτε οτι οι περισσότεροι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων δεν γνωρίζουν τη φύση όπως εμείς.
Mε το πρόγραμμα "ΑΡΤΕΜΙΣ",στο οποίο υποκλίνεται ολόκληρη η Ευρώπη για την φερεγγυότητα του, καταγράφονται εκατοντάδες χιλιάδες πουλιά και ζώα στην Ελληνική ύπαιθρο.Το πρόγραμμα αυτοχρηματοδοτείται από τους ίδιους τους κυνηγούς εδώ κ χρόνια,κ εγω είμαι θερμός υποστηριχτής του.
Μήπως φέτος η καταγραφή έπρεπε να γινει με το είδος της Καρακάξας(PicaPica) για να μαζέψουμε πληροφορίες για ένα είδος πουλιού του αστικού χώρου απο ολους τους συμπολίτες μας,που στο αστικό περιβάλλον έχει αυξηθεί πολύ με συνέπειες για την υπόλοιπη πανίδα?Στην ύπαιθρο,όλοι μας ξέρουμε πόσο έχει αυξηθεί ο πληθυσμός της κ τα προβλήματα που εγκυμονεί αυτό.Αλλωστε το πρόγραμμα "ΑΡΤΕΜΙΣ" έχει πολλές καταγραφές επί του θέματος.Μηπως πρέπει το Φύση Τν να ξεκινήσει Προγράμμα Καταγραφής Καρακάξας στην Αθηνα?
Κ θα κλείσω με την πρότασή σου φιλε Νικο:<>