ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Μην ξεράσω...!!!

Το τελευταίο διάστημα το κυνήγι περνά στην πραγματικότητα από συμπληγάδες. 

Από τότε που έπαψε να ασκείται για βιοποριστικούς λόγους, πολλοί είναι αυτοί που έχουν δώσει τον ίδιο τους τον εαυτό για δαύτο. Κάποιοι έμειναν ελεύθεροι για να μην στερήσουν από τον εαυτό τους την ευχαρίστηση του κυνηγίου. Την ευχαρίστηση του να βρεθούν παρέα με το σκυλί τους στο βουνό, ή να στερήσουν τον εαυτό τους από το κυνήγι. 

Παντρεμένοι, αιτία των συνεχόμενων συμβουλίων και δρώμενων του συλλόγου τους, εκπαιδευτικών εξόδων, των ταξιδίων για την ανεύρεση της βελουδομάτας κ.α. δεν φορούν πια το καπέλο στο κεφάλι τους, αλλά το κρεμούν. Απόρροια αυτής της εκκεντρικής συνήθειας που απέκτησαν, είναι τα οστέινα λάβαρα που σηκώνουν πλέον στο τριχωτό, ή, άτριχο της κεφαλής τους ως άλλοι τάρανδοι! Φυσικά δεν κάνω λόγω για εκείνους που βάζουν πλάτη, συνεισφέροντας οικονομικά χρόνια τώρα.

Κανείς από τους ταγούς μας όμως δεν έβγαλε ανακοινωθέν - ψήφισμα για αυτούς τους εργάτες – υπηρέτες του κυνηγίου. Κανείς τους δεν μπήκε στον κόπο να μας ξεσηκώσει και να μας ενώσει κατά των ΜκΟ που μας συρρικνώνουν κάθε μέρα, συνεργόντας με το ΥΠΕΚΑ και άλλα, μεγάλα συμφέροντα.


Δείτε την ανακοίνωση της μαμάς ΚΣΕ που πάρθηκε στην γενική συνέλευση και κάντε τον εμετό σας ελεύθεροι…!!!

Μην φοβάστε, κάντε κλικ να το δείτε μεγάλο!


Δεν υπάρχουν σχόλια: