ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Απελευθερώσεις ορεινής πέρδικας.

Νέα κοπάδια…΄΄δια χειρός΄΄ Δ΄ΚΟΣΕ!

Χρειάστηκαν δυο ολόκληρες μέρες, τρία πολυμελή συνεργεία της Δ΄ ΚΟΣΕ και συστηματική προεργασία μηνών, για να απελευθερωθούν με απόλυτη επιτυχία 350 επιπλέον ορεινές πέρδικες σε περιοχές της νότιας Πίνδου.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας προέβη στην απελευθέρωση τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, αλλά για ευνόητους λόγους ΄΄ασφαλείας΄΄ της όλης προσπάθειας, τήρησε μια χρονική απόσταση πριν την δημόσια ανακοίνωσή της ενέργειας της.

Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ


ΠΗΓΗ: www.kinigotopos.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε πλάκα μας κάνουν, ή νομίζουν ότι τρώμε μποκαμβίλιες; Αν δεν ήθελαν να το μάθει ο κόσμος και ξεσκίσουν τα πουλιά με εκπαιιδευτικά, γιατί το κάνουν τώρα που σε 15 μέρες θα τις πετσοκόψουν στις τουφεκιές;

Αλλά πρέπει να κάνουν κι αυτοί την διαφήμισή τους ε;

Και αν είναι σωστό να απελευθερώνονται πουλιά στην Πίνδο μέσα στον Αύγουστο, γιατί δεν είναι στην Σύρο; Γιατί όλοι μας έχουμε την εντύπωση ότι η καλύτερη περίοδος είναι τον Φλεβάρη που κλείνει το κυνήγι και που, ίσως να κάνουν καμιά φωλιά έξω;

Άλλους νόμους έχει το Δασαρχείο εκεί και άλλους αυτό των Κυκλάδων;

Καλό θα ήταν να είχαμε και την άποψη της υπεύθυνης θήρας εδώ.

Εσύ τι λες kaliakouda; Βούβα κι εσύ; Αν το κάνεις κι εσύ γαργάρα, τότε καλό θα είναι να μην βγάζεις τέτοιες ειδήσεις στον αέρα γιατί μας ανεβάζεις την πίεση!

Άντε γειά...

kaliakouda είπε...

Καλώς τον καλό μου φίλο τον…Ανώνυμο!

Θα σηκώσω το γάντι, όπως περίμενες άλλωστε, και θα σου πω τα εξής:

1ον Ποτέ δεν έκανα γαργάρα όπως λες πράγματα για τα οποία είχα αποδείξεις ότι είναι στραβά, εκτός αν υπήρχε σοβαρός λόγος.

2ον Αν η κάθε ομοσπονδία, σύλλογος ή δεν ξέρω ποιος άλλος φορέας, το κάθε τι που έκανε το έγραφε στο χιόνι και δεν το ανακοίνωνε, πώς θα είχαμε εμείς οι ξύπνιοι την ενημέρωση που ζητάμε, για την οποία ασκούμε και αυστηρή κριτική;
Με αυτή την λογική, λοιπόν, δεν θα έπρεπε να μαθαίνουμε τίποτα για να μην το λέμε με την δικαιολογία να προστατέψουμε καλύτερα το θήραμα!

3ον Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για τον χρόνο που επιλέχθηκε η απελευθέρωση, γιατί μπορώ να καταλάβω ότι η Πίνδος δεν είναι Σύρα, που για να βρεις νερό ψάχνεις με καφετζού. Μπορώ να καταλάβω επίσης, ότι η απελευθέρωση στην Πίνδο ουδεμία σχέση έχει με τις δικές μας εδώ που, θέλεις δεν θέλεις, θα είσαι κοντά σε σπίτια!!!

4ον Αυτές οι ανακοινώσεις φίλτατε ανώνυμε, είναι οι αποδείξεις για το πού πάνε τα λεφτά μας, ή τουλάχιστον μέρος αυτών.

5ον Θα γελάνε στην ομοσπονδία αν διαβάσουν ότι εγώ, σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, το παίζω αβανταδόρος τους και κάνω γαργάρα κακώς κείμενα. Δεν είμαι και ορκισμένος εχθρός φυσικά. Τυχαίνει κάποιες φορές να έχω αντίθετες απόψεις, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας!

6ον και τελευταίο, γιατί αφού έχεις γνώσεις θηραματολόγου δεν δηλώνεις παρών στο εκτροφείο του συλλόγου, να μας προσφέρεις τις υπηρεσίες σου να δούμε άσπρη μέρα;

Εγώ σε αντίθεση με σένα φίλε μου καλέ, ανώνυμε, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να πω (και το κάνω αρχής εξ αρχής) τα στοιχεία μου, σε αντίθεση με σένα που υπογράφεις σαν…ανώνυμος!
Σου ζητώ συγνώμη που καθυστέρησα να σου απαντήσω και σ’ ευχαριστώ που πέρασες από εδώ. Καλό βράδυ να’ χουμε.