ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά!!!


Είναι χιλιοειπωμένο ότι το κυνήγι δεν είναι απλά μια δραστηριότητα η οποία ξεκινά από τα πρώτα βήματα πάνω στο βουνό και τελειώνει μόλις ο κυνηγός αδειάσει το τουφέκι του, για να επιστρέψει στην πραγματικότητά του.

Το κυνήγι είναι ένας ζωντανός, μεγάλος οργανισμός – μηχανισμός, ο οποίος 24 ώρες την μέρα, 7 ημέρες  την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο, δουλεύει, ζει και υπάρχει. Στην παρούσα ανάρτηση δεν θα μας απασχολήσει το αν δουλεύει σωστά και αν κάποια γρανάζια του μηχανισμού είναι λειτουργικά, καλολαδωμένα, ή ο χρόνος τα έχει υποτάξει και απλά υπάρχουν, αλλά η σκουριά είναι πλέον η μόνη τους συντροφιά τόσο στο σώμα, όσο και στο μυαλό τους!

Ένα τέτοιο γρανάζι είναι, εδώ και χρόνια, η πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ «Πρωινές ιχνηλασίες». Μια εκπομπή που για ένα 2ωρο μηδενίζει τις γεωγραφικές αποστάσεις μεταξύ συναδέλφων. Ξαφνικά ο λαγάς που περιμένει το ξημέρωμα σε ένα βουνό της βόρειας Ελλάδας, ακούει χαιρετίσματα από έναν φίλο του στις Κυκλάδες. Ο ψαράς στον Παγασητικό την στιγμή που ξανοίγεται στο απέραντο γαλάζιο, δέχεται πειράγματα από τον κουμπάρο του στα Δωδεκανήσια κ.ο.κ.

Κάποιοι άλλοι βέβαια, βρίσκουν ευκαιρία να αποδείξουν στο πανελλήνιο πόσο χαμηλά είναι στην υπόληψη τους κάποιοι τρίτοι και ρίχνουν στην πυρά ανυποψίαστους, των οποίων το μέγα αμάρτημα ήταν ότι μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα…κοιμόντουσαν!

Το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι δουλεύουν την ώρα που κάποιοι άλλοι κοιμούνται, δεν είναι καταδικαστέο την στιγμή μάλιστα, που η ώρα που έχουν αφαιθεί στα χέρια του Μορφέα, είναι η πλέον ενδεδειγμένη τόσο από το βιολογικό μας ρολόι, αλλά και από τον ίδιο τον Πλάστη.

Ο κ. Καραγιάννης, λοιπόν, σήμερα το πρωί από την συχνότητα της εκπομπής εξήρε το έργο της ομοσπονδιακής θηροφυλακής, και πολύ καλά έκανε, περιγράφοντας στο τέλος ένα περιστατικό με την θηροφύλακα της Σύρας, η οποία είχε ένα μικρό ατύχημα με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, μάλλον, το οποίο ευτυχώς δεν ήταν σοβαρό. Το κατακριτέο, σύμφωνα με αυτά που άκουσα, ήταν ότι η θηροφύλακας θέλοντας βοήθεια, κάλεσε κάποια μέλη του Δ.Σ. τα οποία, ω του θαύματος, κοιμόντουσαν και δεν απαντούσαν στις απανωτές κλήσεις της.

«Εγώ όταν έχω κόσμο στον δρόμο είμαι stand by, ευτυχώς που άκουσε το τηλέφωνο η σύζυγος του ενός, καλή της ώρα, τον ξύπνησε και πήγε να βοηθήσει» είπε. Δεν ρώτησε όμως ο υπεύθυνος της θηροφυλακής, την Παρασκευή όλη μέρα τι μπορεί να είχε τραβήξει ο καθένας από αυτούς στην δουλειά του και πόσο κουρασμένος έπεσε στο κρεβάτι. Φυσικά η δουλειά έχει διαφορετική ερμηνεία για τον καθένας μας και αυτό είναι απόρροια του πόσο έντονα την ζείς!

Έχω κι εγώ κάποια παράπονα κ. Καραγιάννη από τους δικούς μου, αλλά τουλάχιστον εγώ δεν δημιουργώ λάθος εντυπώσεις σε όλους τους ακροατές της εκπομπής, που είναι εκατοντάδες, για το ενδιαφέρον τους. Εγω τουλάχιστον αυτό κατάλαβα να γίνεται, αν έγινε κάτι άλλο...συγνώμη!

Τι να πεις; Ο καθένας δείχνει τις καλές του προθέσεις σε κάθε ευκαιρία, όπως είπε κάποτε και ο ταμίας μας! Αυτά να τ’ ακούν και να τα βλέπουν κάποιοι, που νομίζουν ότι είναι φιλαράκια. 

6 σχόλια:

ΚΛΑΦΟΥΝΙΑΡΗΣ είπε...

Ελπίζουμε η αγαπητή κ.Ξαγοράρη να είναι καλά και ευχόμαστε να είναι το τελευταίο επεισόδιο που κάποιος Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας βρίσκεται σε κίνδυνο!!!
Ακούγοντας την πρωϊνή εκπομπή σχηματίσαμε και εμείς την ίδια άποψη.
Χωρίς να θέλουμε να αμφισβιτήσουμε τις καλές προθέσεις του κ.Καραγιάννη,πιστεύουμε ότι πρέπει να κάποιοι να είναι πιο προσεκτκοί σε αυτά που λένε.
Τουλάχιστον η κ.Ξαγοράρη γνωρίζει τους κινδύνους του επαγγέλματος που ασκεί και παρ'όλα αυτά βρίσκεται εκεί που πρέπει, στο βουνό !!!
Κάποιοι άλλοι όμως , όπως ακούγεται στους κυνηγετικούς κύκλους,έχουν..πάλι "αλεύρι απλωμένο" και φαίνεται ότι απολαμβάνουν κάποιο είδος ασυλίας.
Αν ισχύουν όλα όσα ακούγονται στις συζητήσεις των κυνηγών της Τήνου τότε..............

Atheras ik είπε...

Πολύ μου άρεσε το "Εγώ όταν έχω κόσμο στον δρόμο είμαι ST/BY" του κύριου "Βίτσα" (νεότερου).
Αντί ο σαχλός τσιφ μάνατζερ της θηροφυλακής να επιρρίψει ευθύνες στον εαυτό του για την έλλειψη εκπαίδευσης των θηροφυλάκων,στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών με την υπόδειξη ενδεδειγμένων ενεργειών εκ μέρους τους,βρήκε πάλι ευκαιρία να πουλήσει μούρη εκθέτοντας τα μέλη του ΔΣ. Από την άλλη μεριά, η θηροφύλακας έπρεπε να αποτανθεί πρώτα σε δημόσια αρχή ή στους οικείους της, ή ακόμα και σε θηροφύλακες άλλων νησιών οι οποίοι πιστεύω θα ήξεραν ποίους πρέπει να ειδοποιήσουν.(Εκτός βέβαια του κύριου "Βίτσα").

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια κ στην τηνο εγω ειδα θηροφυλακα 3.30 τα χημερωματα στην αετοφωλια...

kaliakouda είπε...

Φίλε μου atheras, ο κάθε θηροφύλακας υπακούει και συνεργάζεται ΜΟΝΟ με τον εκάστοτε πρόεδρο του κυνηγετικού συλλόγου που ανήκει, ή με τον προϊστάμενο της θηροφυλακής που έχουν ορίσει μεταξύ τους τα μέλη του Δ.Σ., εάν ο πρόεδρος αδυνατεί να παρακολουθήσει και να ακολουθήσει το πρόγραμμά του.

Φυσικά και υπάγεται στο σώμα και σαν επέκταση ο "Βίτσας", που λες, έχει έναν λόγο να πει, αλλά μέχρι εκεί! Αν ο πρόεδρος έχει τσαγανό, αυτός κάνει κουμάντο στον σύλλογό του και ΚΑΝΕΙΣ άλλος!

Η Συριανή υπάλληλος έκανε τα τηλεφωνά της, αλλά βγήκαν άκαρπες οι προσπάθειες. Κάπου αλλού δεν έπρεπε να πάρει να αναφέρει και να ζητήσει βοήθεια; Την στιγμή μάλιστα που οδηγούσε και ξένη περιουσία, καλά έκανε και ειδοποίησε τον εποπτεύων του σώματος. Βέβαια εδώ ανοίγει ένα άλλο θέμα που έχει τον τίτλο «Πού φτάνουν οι ικανότητες μιας γυναίκας», αλλά δεν είναι ώρα για αυτό…ακόμα!

Το λάθος, το μεγάλο κατά την γνώμη μου, ήταν από πλευράς "Βίτσα" που ξεφώνησε τους ανθρώπους χωρίς να πρέπει. Στο φινάλε νύχτα ήταν και κοιμόντουσαν, αλλά και μέρα να ήταν, κανείς από όσους ασχολούνται με τα κοινά των συλλόγων δεν είναι επαγγελματίας πρόεδρος, αντιπρόεδρος κ.ο.κ. μάλλον αυτό μπέρδεψε ο κ. "Βίτσας", νομίζει ότι όλοι πληρωνόμαστε από το κυνήγι! Όμως ο καθένας από εμάς τους από κάτω, έχει την δική του πραγματικότητα.

Ανώνυμε επισκέπτη από Τήνο μεριά, αυτό που λες σημαίνει ότι κάποιος σας παρακολουθεί και πολύ καλά κάνει, γιατί αυτή είναι η δουλειά του. Να το χαίρεσαι αυτό!

Καλή υπόλοιπη Κυριακή.

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με το προηγούμενο σχόλιο, γνωρίζω, ότι ο κάθε ομοσπονδιακός θηροφύλακας είναι υποχρεωμένος ΚΑΙ να συνεργάζεται με τον εκάστοτε πρόεδρο, ο οποίος και τον εποπτεύει εργασιακά,αλλά ο θηροφύλακας μπορεί να ενεργεί και αυτόνομα χωρίς να ενημερώνει τον πρόεδρο πάντοτε για το ημερήσιο υπηρεσιακό του πρόγραμμα λεπτομερώς.Στην περίπτωση αυτή ο πρόεδρος ενημερώνεται με την υπογραφή του ημερολογίου.Επί πλέον σε πληροφορώ ότι απόλυτη υπακοή οφείλει μόνο σε εντολές της Δ.νσης Δασών και σε κανένα άλλο,διότι εάν ήταν και πειθήνιο όργανο του κάθε κυνηγοπατέρα τότε το παιγνίδι μπορεί και να ήταν σικέ. Αυτά κυρίως για το μέχρι ποίου σημείου κάνει κουμάντο και έχει λόγο, ακόμα και ο διαθέτων τσαγανό πρόεδρος. Καλή σου νύκτα παλικαράκι.

kaliakouda είπε...

Δεν θα διαφωνήσω καθόλου, μπορεί να είναι κι έτσι.

Οι λόγοι που δεν το κάνω δυο:
1ος Δεν έχω ψάξει πολύ το θέμα για την σχέση συνεργασίας των δυο θεσμικών θέσεων, απλά πιστεύω και θεωρώ δεδομένο το φιλότιμο και των δυο για την επίτευξη του μοναδικού στόχου, που δεν είναι άλλος από την πάταξη της λαθροθηρίας, με ότι μπορεί να εμπεριέχει αυτό. Σύμπνοια απόψεων – κινήσεων, αλληλοστήριξη κτλ

2ος Γουστάρω την ιδέα ενός ανεξάρτητου ανακριτικού οργάνου που δεν "παίρνει χαμπάρι" από κολλητούς, τσατσιλίκια, συγγένειες, κτλ. Με άλλα λόγια, όπως λέει και ο μανάβης μου : Το ζούληξες; ; Το πήρες…!!! Την έκανες; Θα την πληρώσεις φίλε μου! Καθαρά κι αντρίκια.

Τα ίδια δεν λέμε; Απλά γουστάρω και τον πρόεδρο "αντράκι" και όχι μαρμελάδα ροδάκινο. Πως αλλιώς θα προστατέψει τα μέλη του, απλώνοντας στο ψωμί του καθενός;

Θα εκλάβω δε το "παλικαράκι" ως φιλοφρόνηση. Σ’ ευχαριστώ για αυτό και που μπήκες στον κόπο να μας ανοίξεις τα μάτια.

Για το πάπλωμα όμως, δεν είπες κάτι! Έτσι πρέπει να συμπεριφέρεται κάποιος ο οποίος εκπροσωπεί χιλιάδες κυνηγούς; Αν ναι, τότε δικαιολογούνται πολλοί άλλοι, οι οποίοι μπορεί να είναι και αγράμματοι, για την χείριστη συμπεριφορά τους στα ανακριτικά όργανα. Δεν είναι έτσι το σωστό και το ξέρεις καλά ΚΑΙ αυτό!

Καλό βράδυ να΄χουμε.