ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Το Καραβάνι του κλίματος στις Κυκλάδες.

Με slogan «Μικροί Δήμοι Μεγάλες Αλλαγές» ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4η κατά σειρά συνάντηση των Εταίρων του έργου «ZeroCO2» του Προγράμματος MED στην Ερμούπολη της Σύρου. Μία από τις δράσεις του έργου ZeroCO2 είναι το «Καραβάνι του Κλίματος», το οποίο έχει στόχο τη διάδοση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα της κλιματικής αλλαγής.


Το «Καραβάνι του Κλίματος» ταξίδεψε στη Σύρο δίνοντας την ευκαιρία σε πλήθος κόσμου να το επισκεφθεί δείχνοντας το δρόμο για την αλλαγή της παγκόσμιας περιβαλλοντικής κατάστασης προς μια καλύτερη πραγματικότητα: από παγκόσμιο επίπεδο σε τοπικό και αντίστροφα! Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, μαθητές πολλών σχολείων επισκέφθηκαν την «Κλιματόπολη και πήραν μέρος στην αλλαγή.

Στο έργο συμμετέχουν η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε., σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, μαζί με άλλους επτά φορείς από την Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία: Province of Massa Carrara, Legambiente Onlus, Municipality of l’Alcudia, Energy Agency of Ribera, Alto Alentejo Inter-municipality Community, AREANAT Tejo, Kyoto Club Services srl.

Οι προγραμματισμένες «στάσεις» του «Καραβανιού» στα νησιά της Σίφνου και της Πάρου δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της Π.Ν.Ο. Γίνονται προσπάθειες να ορισθούν νέες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του «Καραβανιού» στην Πάρο και στη Σίφνο μετά τη «στάση» του στην Πορτογαλία και Ισπανία. Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες σχετικά με το έργο και με το ταξίδι του «Καραβανιού», μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.medzeroco2.eu/ καθώς και στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων Α.Ε. http://www.e-cyclades.gr/

ΠΗΓΗ: http://www.tiniaki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: