ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

«Ξαναζεί» ο ποταμός της Κατερίνης.

Δάφνες παγκόσμιας βιοκλιματικής πρωτοπορίας διεκδικεί ο σχεδιασμός ενός καινούργιου... ποταμού μέσα στο κέντρο της Κατερίνης, ο οποίος αναμένεται να καταπολεμήσει την άνοδο της θερμοκρασίας που βιώνει η πόλη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μέχρι και 2,5 βαθμούς Κελσίου!

Το εντυπωσιακό σχέδιο βασίζεται στην αποκάλυψη του Μοσχοπόταμου, ενός υδροφόρου ορίζοντα που διέσχιζε την πόλη μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν και καλύφθηκε με άσφαλτο για να μετατραπεί σε υπόγειος αγωγός όμβριων υδάτων. Με την καινούργια παρέμβαση, οι δημοτικές αρχές επιχειρούν να εισάγουν στην πρωτεύουσα της Πιερίας τη νέα λογική των αστικών αναπλάσεων που στοχεύει στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς επίσης και στην... αποκήρυξη της τσιμεντοποίησης. Πέραν τούτου όμως, μόλις το έργο ολοκληρωθεί, η πόλη θα έχει αποκτήσει ένα νέο σημείο αναφοράς, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Η σημερινή οδός 19ης Μαΐου, που καλύπτει τον Μοσχοπόταμο, θα μετατραπεί στο μεγαλύτερο βιοκλιματικό πάρκο της Ελλάδας, καλύπτοντας μια συνολική έκταση 71,5 στρεμμάτων!

«Το νέο πάρκο θα είναι γραμμικό, που σημαίνει ότι δεν θα περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη έκταση αλλά θα τέμνει κάθετα την πόλη. Με αυτόν τον τρόπο, σχεδόν το σύνολο των γειτονιών της Κατερίνης θα καρπωθούν τα οφέλη της ανάπλασης», δηλώνει ο δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: