ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Πλωτό εργαστήριο για τον έλεγχο των υδάτων του Θερμαϊκού.

Πλωτό εργαστήριο για τον έλεγχο της ποιότητας των υδάτων του Όρμου της Θεσσαλονίκης δρομολογεί η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων. Πρόκειται για ένα σύστημα συστηματικής παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων του Όρμου της Θεσσαλονίκης, ανάλογο του δικτύου Σταθμών Μέτρησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του δήμου Θεσσαλονίκης.


Σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών(ΕΛΚΕΘΕ) και με τη χορηγία ύψους 50.000 ευρώ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα εγκαταστήσει σταθμούς μέτρησης φυσικοχημικών παραμέτρων και δεικτών ευτροφισμού των υδάτων. Το πρόγραμμα μελέτης του θαλάσσιου περιβάλλοντος του Όρμου της Θεσσαλονίκης θα ακολουθήσει έναν ετήσιο κύκλο μηνιαίων αναλύσεων σε πέντε σταθμούς. Έμφαση θα δοθεί στην παρακολούθηση του φαινόμενου του ευτροφισμού.

Το Πλωτό εργαστήριο, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από τις αρχές του 2012, θα δώσει τη δυνατότητα άμεσης πληροφόρησης στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και κατά συνέπεια άμεσης επέμβασης σε επεισόδια ρύπανσης, καλύπτοντας έτσι ένα κενό στον τομέα αυτόν. Άλλωστε η ανακοίνωση της αντιδημαρχίας έρχεται λίγες ημέρες μετά το περιστατικό διαρροής πετρελαιοειδών στον κόλπο της Θεσσαλονίκης που σκότωσε δεκατρία θαλασσοπούλια.

«Πάγια θέση μας είναι η ανάγκη για έναν ενιαίο και αποφασιστικό φορέα διαχείρισης του Θερμαϊκού κόλπου που θα μπορέσει να επιτελέσει επιτέλους το ουσιαστικό και αναγκαίο έργο της βιώσιμης και αειφόρου διαχείρισης του Θερμαϊκού. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, στον βαθμό που τους αναλογεί, φροντίζουν με μικρές αλλά υλοποιήσιμες παρεμβάσεις να συνεισφέρουν στην προστασία του Θερμαϊκού», δήλωσε ο αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

ΠΗΓΗ: www.bloglines.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: