ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Κυκλαδίτικοι ντουμπλέδες.

Του Νίκου Βασάλου http://kaliakouda.blogspot.com

Επί του πιεστηρίου το κείμενο μου ουσιαστικά αυτή την εβδομάδα. Είχα κι εγώ, ο Έλληνας, τα άγχη μου! Θα πτωχεύσουμε; Θα την γλυτώσουμε για να έρθει η στιγμή να αναρωτηθούμε σε κανένα τρίμηνο πάλι; Τα παιδιά μας τι θα απογίνουν; Θα βρεθεί κάποιος, ευσυνείδητος, από τους τριακοσίους να μας αιφνιδιάσει και θα κάνει χαρακίρι μέσα στην Bουλή;

Θα δείξουν οι μηχανές χειραγώγησης της μάζας, οι τηλεοράσεις ντε, κάτι ουσιαστικό, πέρα από την λεηλασία της περιουσίας  αθώων πολιτών; Όλα αυτά τα ερωτήματα μα και πολλά άλλα, καθόλου διαφορετικά από αυτά που σε απασχολούν κι εσένα, βομβάρδιζαν το μυαλό μου.

Αποτέλεσμα ήταν, το κυνήγι και ότι περιστρέφεται γύρω από αυτό να παραμεριστεί, να ξεχαστεί υπό το βάρος της αγωνίας της επιβίωσης.

Φύρανε το μυαλό μου και σκοτείνιασε. Δεν κατάλαβα πώς πέρασε το Σαββατοκύριακο και ήρθε η Δευτέρα. Μου ξέφυγε τόσο η σύνταξη του κειμένου που διαβάζεις αναγνώστη μου, όσο και η ραδιοφωνική παρουσία του προέδρου της ΚΣΕ στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησιάς της Μητρόπολης Σύρου.

Ναι καλά διαβάζεις, μην γουρλώνεις τα ματάκια σου. Ο πρόεδρος της μαμάς ΚΣΕ, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας που έχει με όλους τους φορείς της κοινωνίας που ζούμε και με αφορμή την προσφορά που έκανε, δηλώνοντας αρωγός στην προσπάθεια της Μητρόπολης να συνδράμει όσους περνούν δύσκολα αυτές τις ώρες, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Ομοσπονδιακού θηροφύλακα κ. Ξαγοράρη.

Ο κ. Παπαδόδημας έκανε γνωστό στο Κυκλαδίτικο ραδιοφωνικό κοινό το κοινωνικό πρόσωπο της Συνομοσπονδίας και όλων των κυνηγετικών οργανώσεων, αναφέροντας τις δράσεις στις οποίες έχουν πάρει μέρος. Η Θηροφυλακή και το έργο της είχαν μερίδιο στον ραδιοφωνικό χρόνο, όπως και ο πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Νικολαϊδης και κάποιοι προκάτοχοί του.

Η δική μου άποψη για αυτήν την κίνηση είναι πέρα του δέοντος θετική, αφού έχω γανιάσει να λέω ότι υστερούμε σε επικοινωνιακό επίπεδο σε σχέση με τα «πράσινα» παιδιά. Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό, αλλά μέχρι ενός ορίου και έως ότου δεν σε θίγει, ή, τουλάχιστον, δεν σε καθιστά υποδεέστερο των άλλων.




Δημοσιεύθηκε στο ένθετο περιοδικό του Ελεύθερου Τύπου ΚΥΝΗΓΙ στις 15/2/2012.

4 σχόλια:

ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΙΚΟ ΠΡΟΣ ΑΠΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΛΑΘΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΗΤΑΝ ΤΗΑ ΚΥΡΙΑΣ ΠΑΡΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΕΝΕΒΗΣΑΝ ΗΜΟΥΝ ...ΕΓΩ.ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ.

kaliakouda είπε...

Καλησπέρα Κώστα και καλώς ήρθες στο φτωχικό μου. Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες φίλτατε Κώστα! Αν η παραπληροφόρηση που έχω εγώ σε ότι αφορά την παραγωγό και παρουσιαστή της εκπομπής στον σταθμό της Ιεράς Μητρόπολης είναι μείζονος σημασίας και δεν είναι ο καλεσμένος και το τι ειπώθηκε, να μου το πεις να το ξέρω και αυτό.

Ζητώ συγνώμη από την κυρία Παραμάνη που την παραμέρισα εκ παραδρομής, δεν είχα καμιά πρόθεση, αλλά στο φινάλε ας φροντίζατε, όλοι εσείς οι συνομιλητές, οι διοργανωτές, οι υπεύθυνοι τέλος πάντων, να ενημερώσετε τους πάντες για αυτήν την εκπομπή. Έτσι θα ακούγαμε όλοι τον πρόεδρο της συνομοσπονδίας μας από πρώτο χέρι, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει για μας εδώ στην επαρχία κάθε μέρα και αν μη τι άλλο, τα λεγόμενά του έχουν άλλο βάρος από του οποιουδήποτε άλλου που δράττεται της όποιας ευκαιρίας, για τον οποιοδήποτε λόγο!

Έχω την εντύπωση ότι το υψηλόβαθμο του καλεσμένου και το κύρος του λόγου του, επέβαλε να έχει ενημερωθεί ολόκληρος ο Κυκλαδίτικος κυνηγετικός πληθυσμός! Είναι ο άνθρωπος που, όπως είπες κι εσύ εκείνη την μέρα εν ολίγοις, εδώ και πολλά χρόνια είναι ο κύριος υπεύθυνος για αυτά τα κυνηγετικά δρώμενα που βιώνουμε, τα καλά και τα κακά!

Γιατί να το μάθουν λίγοι και όχι ΟΛΟΙ; Πιστεύω να καταλαβαίνεις ότι λίγων οι βελόνες είναι μόνιμα συντονισμένες σε έναν σταθμό με «Κύριε ελέησον» (Θεέ μου σχώραμε) έτσι ώστε να μπορέσει να ακούσει, έστω και κατά λάθος, την εκπομπή.

Συγνώμη και πάλι ζητώ από την κυρία Παραμάνη, δεν ήταν στις προθέσεις μου να την παρακάμψω.

ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

ΝΙΚΟ ΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΛΩΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΟΓΩ ΦΟΡΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΝΕΒΗΣΑΝ.
ΕΓΩ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΑΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΆΒΑΙΝΕΙΣ.
ΚΩΣΤΑΣ.

kaliakouda είπε...

Κώστα καλησπέρα.

Δεν ρίχνω, τουλάχιστον γι’ αυτό, ευθύνες σε σένα, αλλά έχω αναρτήσει δεκάδες άλλα θέματα στα οποία, ενδεχομένως, η άποψή σου να έπιανε τόπο και δεν έβγαλες μιλιά!

Αυτή είναι και η αιτία που η απάντησή μου είναι λίγο σκληρή. Φυσικά δεν έχω την αξίωση να ξυπνάς και να κοιμάσαι, ούτε και κανείς άλλος, με την σελίδα μου στα μάτια σου, ή να μπαίνεις στον κόπο να την βλέπεις καν, αλλά σπεύδεις να κάνεις διορθώσεις οι οποίες, κατ’ εμέ, είναι ελάσσονος σημασίας. Ας με συγχωρήσει άλλη μια φορά η κ. Παραμάνη γι’ αυτό που λέω, αλλά ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας δεν βγαίνει κάθε μέρα σε Συριανό σταθμό, ούτε ακούς κάθε μέρα να πλέκονται εγκώμια για χατίρι του!

Όχι ότι θα έτριβα τα χέρια μου αν τον έβριζε κάποιος, δεν έχω τέτοια εμμονή, απλά ήθελα να τον ακούσω να τα λέει και πιστεύω ότι θα τον άκουγαν πολλοί συνάδελφοι και θα ευχαριστιόντουσαν που η κεφαλή του Ελληνικού κυνηγίου έκανε γνωστό το κοινωνικό πρόσωπό τους, τους κόπους και την προσφορά τους κι αυτό θα τους έκανε πραγματικά υπερήφανους.

Αλλά για άλλη μια φορά, έμειναν στην απέξω οι πολλοί, έστω και σαν ακροατές. Προφανώς κάποιος θα θεώρησε ότι πρέπει να προστατευτούν τα λόγια του προέδρου από αυτιά που δεν τους αρέσουν οι μετάνοιες!

Καλό βράδυ.