ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Μέριμνα από κυνηγούς για...κυνηγούς!

Ανακοίνωση Κυνηγετικού Συλλόγου Άνδρου

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άνδρου θέλοντας να ενημερώσει τα μέλη του σχετικά με την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο ΚΠΕ Κορθίου στα πλαίσια του κοινοτικού προγράμματος LIFE (σχετική ανάρτηση υπάρχει ήδη στην ιστοσελίδα του Συλλόγου) αναφέρει τα κάτωθι:


στην ημερίδα παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Άνδρου κ. Δ. Κουτέλης ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. σχετικά με τα θέματα της ημερίδας και ειδικότερα για την βοήθεια που ζητήθηκε από μέλη της ΑΝΙΜΑ και της Ορνιθολογικής. Το Δ.Σ. του Κ.Σ.Α. αποφάσισε ομόφωνα να βοηθήσει με την κατασκευή τεχνητών φωλιών για τον Μαυροπετρίτη καθώς και για την βελτίωση των φυσικών φωλιών (θάμνων κ.λ.π.). Το Δ.Σ. εξέφρασε την επιφύλαξη - ανησυχία του, σχετικά με το Κέντρο Περίθαλψης των ζγρίων ζώων που πρόκειται να δημιουργηθεί στη περιοχή Κορθίου Άνδρου, χωρίς να είναι εναντίον σε μια τέτοια προσπάθεια, η οποία έγκεται στο ιστορικό παρόμοιου κέντρου στο νησί της Αίγινας. Εκεί παρουσιάστηκε το φαινόμενο με το κλείσιμο του κέντρου να απελευθερωθούν άγρια ζώα τα οποία δεν υπήρχαν στο νησί της Αίγινας (π.χ. αλεπούδες) με αποτελέσματα καταστροφικά για τον ντόπιο πληθυσμό άγριας πανίδας.

θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε οτι ο Κ.Σ. Άνδρου δεν μένει αδιάφορος σε περιβαντολογικά προβλήματα που καθημερινά προκύπτουν και απόδειξη αποτελεί το γεγονός οτι μέλη του Κ.Σ.Α. ήταν αυτοί που ενημέρωσαν αφού εντόπισαν το πρόβλημα με τις φωλιές του Μαυροπετρίτη στο νησάκι της Θεοτόκου. Είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε αφού οι κυνηγοί, είμαστε κοντά στη φύση, ζώντας μέσα σ'αυτήν. Την φύση την βιώνουμε και δεν την αποστειρώνουμε. Δεν ζητάμε ανταλλάγματα, αλλά το μόνο που θέλουμε είναι να μην θίγονται τα κεκτημένα μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: