ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Κυκλαδίτικοι ντουμπλέδες.

Του Νίκου Βασάλου http://kaliakouda.blogspot.com

Έρχεται η άνοιξη, μάλλον μπήκε η άνοιξη βάση ημερολογίου, αλλά ο καιρός επιμένει να μην ανοίγει. Τα χωράφια έχουν αρχίσει να γεμίζουν κάθε λογής πολύχρωμα λουλούδια και γενικότερα η φύση ξυπνά από την χειμερία νάρκη της, πηγαίνοντας κόντρα στου παγωμένους βοριάδες που φυσούν στις Κυκλάδες. Που θα πάει όμως, θα σκάσει το κακό και θα λάμψει και πάλι ο ήλιος.

Όπως και να το κάνουμε αυτή η εποχή σηματοδοτεί μια αλλαγή, τόσο στο περιβάλλον, όσο και στην διάθεση των ανθρώπων, ή τουλάχιστον έτσι θέλω να το βλέπω εγώ.

Αλλαγές δεν γίνονται όμως μόνο εκεί. Μεγάλες, ευχάριστες, αλλαγές έχουν δρομολογηθεί και σε παροχές και υπηρεσίες με την συνεργασία ομοσπονδίας και συλλόγων. Αλλάζει κάτι στην γειτονιά μου και αιτία αυτής της αλλαγής, είναι η θέληση κάποιων να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους και να αποδώσουν αυτά που πρέπει, εκεί που πρέπει.

Αινιγματικός είμαι κι έτσι θα μείνω μέχρι τέλους. Μην θέλεις να σου δίνω πάντα μασημένη τροφή. Ρώτα κι εσύ, ενδιαφέρσου, έλα πιο κοντά, βάλε ένα χεράκι!
Μάθε, μάθετε όλοι σας τι αλλάζει στην γειτονιά μου και φροντίστε να δουλέψει σωστά για το συμφέρον όλων μας.

Έρχεται, βρε παιδί μου, κάποια στιγμή στην ζωή σου, που βλέπεις πόσο λάθος είχες για κάποιους ανθρώπους. Για κάποιους που έλαμπαν από μακριά και σε παρέσερνε η λάμψη τους να νομίζεις ότι είναι διαμάντια. Άνθρακες όμως ο θησαυρός και…τρίχες κατσαρές! Κι αυτούς τους άλλους, που έμεναν κατ’ επιλογήν τους στην σκιά και νόμιζες ότι δεν είχαν κάτι να σου προσφέρουν, όμως τα «δώρα» τους είναι μεγάλη κληρονομιά.

Όπως και να ‘χει, η αξία, ο χαρακτήρας και οι προθέσεις του καθενός μας, έρχεται η στιγμή να βγουν στην επιφάνεια. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο φίλε μου. Καλό θα είναι πάντως, να μην χάνεις επαφή με την φαμίλια σου, όποια κι αν είναι η σχέση. Τουλάχιστον μαθαίνεις πράγματα που δεν ήξερες, ή που κάποιοι στα είχαν παρουσιάσει αλλιώς για δικό τους συμφέρον.

Γι’ αυτό πρόεδρε πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός. Σε ποιον πρόεδρο το λέω; Ας προσέχουν οι πρόεδροι γενικώς, σε κακό δεν θα τους βγει!         


Δημοσιεύθηκε στο ένθετο περιοδικό του Ελεύθερου Τύπου ΚΥΝΗΓΙ στις 14/3/2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: