ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Επί ποδός οι αρμόδιες αρχές στα Στροφάδια.

Αγώνα για την αποτροπή του παράνομου ανοιξιάτικου κυνηγιού στη Ζάκυνθο και τα Στροφάδια, δίνουν και φέτος Πολιτεία και Εκκλησία, γεγονός που έχει θορυβήσει τους κυνηγούς της περιοχής που είχαν συνηθίσει κάθε χρόνο να παραβλέπουν τη νομοθεσία και να καταδιώκουν τα σμήνη από τρυγόνια που καταφθάνουν κάθε Απρίλη από την Αφρική.

Το δασαρχείο Ζακύνθου πύκνωσε τους ελέγχους στα ορεινά του νησιού και έχει ήδη αποστείλει δύναμη δασοφυλάκων στα νησιά Στροφάδες, 40 μίλα νότια της Ζακύνθου, που αποτελούν τον πρώτο σταθμό των τρυγονιών.

Για το θέμα του απριλιάτικου κυνηγιού ειδικά στα Στροφάδια, ο πρώην μητροπολίτης Ζακύνθου και νυν Δωδώνης Χρυσόστομος σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κατάσταση έχει διορθωθεί και αυτό έχει γίνει με τη συμβολή των αρμοδίων υπηρεσιών και άλλων εμπλεκομένων.

«Πάντα υπάρχει αποτέλεσμα και ειδικά τα τελευταία χρόνια και κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να αυθαιρετούν κάτω από τη δική μας αδράνεια. Η παρουσία μας με το λιμενικό, τους θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο, έχουν φέρει αποτέλεσμα, ενώ φέτος για πρώτη φορά προστέθηκε και το Δασαρχείο καθώς ο νέος δασάρχης κατανόησε ότι μέσα στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά του είναι και τα Στροφάδια» δήλωσε ο μητροπολίτης.

Από τη δασική υπηρεσία έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση, με την οποία γίνεται γνωστό ότι διενεργούνται έλεγχοι μαζί με την αστυνομία και τον κυνηγετικό σύλλογο. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι έλεγχοι είναι καθημερινοί, γίνονται σε όλη την Ζάκυνθο, είτε υπό μορφή περιπολιών, είτε υπό μορφή μπλόκων σε κεντρικούς δρόμους, σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία και οι παραβάτες διώκονται ποινικά. Παράβαση αποτελεί και η μεταφορά κυνηγετικών όπλων, φυσιγγιών, θηραμάτων κ.λπ. και σε περίπτωση εντοπισμού τους τα μέσα άσκησης θήρας θα κατάσχονται και οι κάτοχοί τους θα οδηγούνται στη δικαιοσύνη όπως ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: