ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Παραγραφή αδικημάτων...πάσης νόσου και πάσης μαλακίας!

Στην κατάθεση τροπολογίας, βάσει της οποίας παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη για αδικήματα με μικρή κοινωνική απαξία που έχουν τελεσθεί μέχρι 31.8.2013, προέβη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ως προς τα αδικήματα με μικρή κοινωνική απαξία, προβλέπεται ότι παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη των ακόλουθων πράξεων, που έχουν τελεσθεί μέχρι 31.8.2013:
 α) των πταισμάτων και
 β) των πλημμελημάτων, κατά των οποίων ο νόμος απειλεί ποινή φυλάκισης μέχρι ένα έτος ή χρηματική ποινή ή και τις δύο ποινές.

Τα αδικήματα που παραγράφονται είναι τα εξής:
Το κυνήγι στο καρτέρι της μπεκάτσας, άρνηση για έλεγχο, θήρα άνευ αδείας, παράνομη μεταφορά όπλου, θήρα με ηχομιμητική συσκευή, θήρα από μηχανοκίνητο πλωτό μέσο, θήρα εκτός περιόδου, θήρα το βράδυ κλπ..........

Και όλα αυτά για την αποσυμφόρηση των ποινικών δικαστηρίων από μεγάλο αριθμό δικογραφιών.
Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που παραγράφονται τα παραπάνω αδικήματα. Το ίδιο είχε συμβεί το 2005 και πέρυσι. Κανείς όμως δεν ενδιαφέρθηκε για τους κόπους, τα ξενύχτια και την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί Κυνηγετικές Οργανώσεις, η Θηροφυλακή και για όλους όσους βοηθούν στην πάταξη της λαθροθηρίας.


ΠΗΓΗ: http://ksandrou.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: