ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Τα παιδιά και τα μάτια σας!


Η γρίπη των χοίρων μας έρχεται από …Κίμωλο και Κάλυμνο!

Κτυπά κυρίως τον παιδικό πληθυσμό.


Στη νησιωτική Ελλάδα ενέσκηψαν τα πρώτα κρούσματα της νέας γρίπης.

Έπειτα από την… δεκεμβριανή επέλαση του ιού Η1Ν1 στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη, στις ευρωπαϊκές χώρες όπου καταγράφεται νέα γρίπη συγκαταλέγεται πλέον και η χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το protothema.gr, δεκάδες κρούσματα γριπώδους συνδρομής έχουν εμφανιστεί στην Κίμωλο και την Κάλυμνο, ωστόσο μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερα εξ αυτών ότι οφείλονται στον ιό Η1Ν1.

Στο Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ) έχει σημάνει από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου συναγερμός καθώς το δίκτυο Κέντρων Υγείας - Περιφερειακών Ιατρείων ενημέρωσε για δεκάδες περιστατικά γρίπης. Η εργαστηριακή ανάλυση κλινικών δειγμάτων έδειξε ταυτοποίηση του ιού Η1Ν1 σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις.

Μάλιστα, στην Κάλυμνο ο ιός Η1Ν1 έχει «χτυπήσει» κυρίως τον παιδικό πληθυσμό.

Το «ξύπνημα» του ιού Η1Ν1 και στη χώρα μας ήταν θέμα… ημερών. Οι επιστήμονες μετρούσαν αντίστροφα τον… περασμένο χρόνο για την έναρξη της περιόδου της εποχικής γρίπης η οποία εφέτος κυριαρχείται από το στέλεχος Η1Ν1.

Όπως είχε τονίσει μιλώντας στο protothema.gr, ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, «η διαχρονική παρακολούθηση του νοσήματος στην Ελλάδα δείχνει ότι η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης συνήθως αρχίζει να αυξάνει τον Ιανουάριο, ενώ κορυφώνεται τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο. Εξαίρεση αποτέλεσε η περσινή περίοδος λόγω της κυκλοφορίας του πανδημικού στελέχους».

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: