ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Πες την κι ας πέσει χάμω!


Έχουμε συνηθίσει (!) τις Άγιες μέρες, να ανταλλάσσουμε μεταξύ μας, ακόμα και για τα μάτια, ευχές. Ευχές για υγεία, ευημερία, μακροημέρευση, οικονομική ευμάρεια κτλ κτλ.

Στο σινάφι μας ευχόμαστε για καλά κυνήγια, πολλά θηράματα και ασφάλεια.

Από τις καλύτερες έως τις χειρότερες. Από τις καθημερινά ενημερωμένες έως τις λιγότερο, οι ιστοσελίδες αναγράφουν ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος.

ΚΑΜΙΑ ιστοσελίδα από αυτές των κυνηγετικών μας Οργανώσεων σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, δεν μπήκε στην διαδικασία και στον κόπο να ευχηθεί στα μέλη χρόνια πολλά, και του χρόνου, καλή χρονιά κτλ. Φυσικά δεν ξέρω και κρατώ επιφυλάξεις, μήπως και έκαναν την έκπληξη και ευχήθηκαν δια αλληλογραφίας! Για φαντάσου 230,000 ευχετήριες κάρτες, ή μάλλον 229,999 γιατί εγώ δεν έλαβα, της unicef! Τα εμβόλια που θα αγόραζαν θα έφταναν όχι μόνο για τα παιδιά της μαύρης ηπείρου, αλλά και για ολόκληρο το ζωικό της Βασίλειο!

Γουρουνιά να το πω; Χεστήκαμε να το πω; Ή μήπως πίσω από αυτή την κίνηση κρύβεται η αβεβαιότητα του αύριο; Μήπως μας προετοιμάζουν έμμεσα για το μέλλον, χωρίς αύριο, του κυνηγίου; Αν είναι έτσι, με τι καρδιά να μας πουν «και του χρόνου» ή ακόμα χειρότερα «χρόνια πολλά»

Μια ευχή είναι αυτή, πες την κι ας πέσει χάμω Πρόεδρε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: