ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η πονεμένη ιστορία της "Πράσινης Ανάπτυξης".

Κάποια στιγμή, στο παρελθόν, σ' όλη την Ελλάδα σιωπηλά δρομολογούνταν αιολικά πάρκα. Φαίνεται ότι η πολύκροτη υπόθεση που ακούει στο όνομα "Πράσινη Ανάπτυξη" έχει παραμέτρους που δεν μπορούσαμε και δεν μπορούμε ακόμη να φανταστούμε και έχει τις ρίζες της πολύ πίσω, όταν ακόμα η Green Τίνα έπαιζε με τις κούκλες της!

Δείτε ΕΔΩ μια σειρά από εκατοντάδες περιπτώσεις σε όλη την επικράτεια και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα! Το άρθρο που έχει, ή μάλλον ΕΙΧΕ σημασία για την Σύρο θα το δείτε ΕΔΩ.

Βέβαια από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει αρκετά χρόνια και δυστυχώς η κατάληξη ήταν η ίδια με τόσες άλλες περιπτώσεις στις οποίες αντισταθμίζεται το κέρδος, με οποιονδήποτε άλλο παράγοντα!

Κατά τα άλλα και σύμφωνα με τα μυαλά (!) κάποιων κατά φαντασία οικολόγων, το κυνήγι είναι η μητέρα της καταστροφής της φύσης και του ζωικού πλούτου της χώρας μας. Καλό είναι λοιπόν να θυμόμαστε εικόνες από το παρελθόν. Τότε που στις κορφές του Σύριγγα είχε μόνο θυμάρια, φασκό και φρύγανα.

Σειρά έχει το νησί της Γυάρου; Ένα νησί που οι μοναδικοί διαχειριστές της πανίδας του, είναι ή πείνα, η ξηρασία, οι αρρώστιες και τα, πάλαι ποτέ, πολυβόλα και βλήματα του πολεμικού ναυτικού. Θα δούμε. Μην ξεχνάμε ωστόσο, ότι υπάρχει ήδη πρόταση από πολιτικό πρόσωπο του νησιού μας, για την Αιολική ανάπτυξη του νησιού. Εκεί βλέπεις, φαύλε οικολόγε, οι ανεμογεννήτριες δεν ενοχλούν κανέναν. Γιατί;...Δεν τις βλέπει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: