ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

1o ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΩΝ


Αθρόα ήταν η προσέλευση του κοινού στο 1ο επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαίδευσης σκύλων σε βασικά παραγγέλματα και εντολές που διοργανώθηκε δωρεάν από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Σύρου.
Συγκεκριμένα στις 08/03/09 στις 11:00 το πρωί στο κατάμεστο προαύλιο του σχολείου των Φρέρ οι πλέον ειδικοί στον χώρο της εκπαίδευσης σκύλων οι κ. Θ. Τριάντης, Χ. Κούτσης και Β. Βολανάκης από το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων με έτος ίδρυσης το 1983, προσπάθησαν να μεταφέρουν στον κόσμο το πρωταρχικό και μόνο μυστικό που είναι η λεπτομέρεια για να πετύχει η συνταγή στη συμβίωση με τα προσφιλή μας τετράποδα που δεν είναι άλλο, απ’το να τα αγαπάμε και να προσπαθούμε να σκεφτούμε σαν αυτά….!
Κάθε λογής σκυλάκι, καθαρόαιμο ή ημίαιμο, μεγαλόσωμο ή μικρό, συντροφιάς ή κυνηγετικό, παρέα με τον συνοδό του πήρε θέση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του προαυλίου και όλοι μαζί πήραν μια γεύση από αυτό που λένε οι ειδικοί «βασικά παραγγέλματα». Ακολούθησε μια επίδειξη από έναν εκπαιδευμένο σκύλο της σχολής τον Marcius, δείχνοντας τι μπορεί να μας προσφέρει ένα σκυλί πάνω στην προσωπική προστασία. Η βροχή προσπάθησε να χαλάσει την πλοκή αλλά, το κέφι και το ενδιαφέρον ήταν τέτοια που…πέρα βρέχει ! Πραγματικά ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για τα (ανύπαρκτα προ εξαμήνου) κυνοφιλικά δρώμενα του νησιού μας και αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του ομίλου για αυτή την κίνηση. Την μεγάλη έκπληξη της μέρας την έκαναν οι εκατοντάδες πιτσιρίκοι που είχαν πραγματικά κατακλείσει τον χώρο.
«Αυτό είναι παρήγορο γιατί αυτά τα παιδιά είναι οι αυριανοί συνεχιστές της κοινωνίας μας και αν μη τι άλλο μας δίνετε η ευκαιρία αφενός να τα φέρουμε πιο κοντά στα ζώα, την φύση και το περιβάλλον, και αφετέρου σε εμάς να μάθουμε τον τρόπο να κάνουμε τα σκυλιά μας και εμάς τους ίδιους πιο χαρούμενους» δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου κ. Σκευοφύλακας. Να σημειώσουμε ότι προς ευχαρίστηση όλων όσων βρέθηκαν εκεί, τα μέλη του Κυνοφιλικού Ομίλου Σύρου μοίρασαν πολλά δώρα.