ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ


Από καταβολής του μάταιου αυτού κόσμου οι κάτοικοι αυτού δεν συμφωνούν μεταξύ τους. Γι’ αυτό τον λόγω έχουν ορίσει μέρη για να διασταυρώνουν ξίφη (παλαιότερα) και επιχειρήματα (στην νεότερη ιστορία), όπως π.χ. η βουλή των Ελλήνων. Εκεί που η εκάστοτε κυβέρνηση κρίνετε από την εκάστοτε αντιπολίτευση.
Ένας άλλος πολύ αγαπημένος χώρος για κάποιους είναι το καφενείο, όπου εκεί εκπονούνται και βρίσκουν λύση από τα πιο μικρά, μέχρι τα πιο μεγάλα (και καμιά φορά και εθνικής σημασίας) θέματα (!).
Συνάδελφοι κυνηγοί, καλό το καφενείο δεν λέω, αλλά κάθε θέμα έχει τον δικό του χώρο για να βρίσκει την λύση του. Όπως το σπίτι μας για τα οικογενειακά, έτσι και ο Kυνηγετικός Σύλλογος και οι Γενικές Συνελεύσεις για τα κυνηγετικά. Μην μείνετε λοιπόν μόνο στις δίχως αποτέλεσμα κουβέντες του καφενείου. Πάμε όλοι μαζί να βρεθούμε εκεί, να ακούσουμε, να μας ακούσουν, να τα «ψάλουμε» αν πρέπει (!), εκεί όμως, στον Κυνηγετικό Σύλλογο και στις Γενικές Συνελεύσεις. Να μάθουν αυτοί που πρέπει, αυτό που πρέπει, για να γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει.
Πάμε, έχουμε το δικαίωμα, μα και την υποχρέωση να είμαστε εκεί. Οι καρέκλες στο ακροατήριο γράφουν το όνομα του καθενός μας. Όλοι έχουμε την δική μας θέση στην Γενική Συνέλευση, όπως και την δική μας άποψη, αλλά μόνο αν πάμε θα ακουστεί και μάλιστα όπως ακριβώς την εκφράσουμε εμείς, χωρίς τις «σάλτσες» που προσθέτουν τα στόματα που θα την μεταφέρουν. Είναι εύκολο κύριοι συνάδελφοι να καθόμαστε στα μαλακά, και εκ του ασφαλούς να κριτικάρουμε κάποιους που κουράζονται να καταφέρουν για εμάς πράγματα. Ειδικά τώρα, που κανένας δεν θέλει να χάσει τα λόγια του για να πει καλή κουβέντα για μια Κυνηγετική Οργάνωση (αλλά το αντίθετο μάλιστα) είναι μεγάλης σημασίας να είμαστε όλοι μας μια γροθιά ενωμένοι. Δώστε το παρόν και λίγο από τον χρόνο σας, για να πάει πιο μπροστά ο Σύλλογος μας. Από την μια η κριτική όταν είναι καλοπροαίρετη, μόνο καλό κάνει και οδηγεί αυτούς που την δέχονται (αν θέλουν βέβαια) να γίνουν καλύτεροι. Από την άλλη δεν γίνετε να είμαστε τόσο μακριά από κάτι το οποίο είναι το μόνο όπλο να αμυνθούμε (όχι να κρυφτούμε ! ) από όλους αυτούς που νομίζουν ότι το κυνήγι είναι η μόνη και μεγαλύτερη αιτία για όλα τα δεινά της χλωρίδας και της πανίδας του πλανήτη. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνο μέσα από τον Σύλλογο και τις Γενικές Συνελεύσεις μπορούμε να πετύχουμε πράγματα, να πάμε πιο μπροστά, να παράγουμε έργο και γιατί όχι οικολογικό, σίγουρα μπορούμε! Ο Σύλλογος όμως για να τα πετύχει όλα αυτά θέλει βοήθεια, μας θέλει κοντά του. Το Δ.Σ. του συλλόγου, μας χρειάζεται. Οι πόρτες του Συλλόγου δεν είναι ανοιχτές μόνο για την έκδοση αδειών θήρας.
Εδώ θα ήθελα να σας θυμίσω ότι το Δ.Σ. το εκλέγουμε εμείς και εμείς έχουμε το δικαίωμα να το καθαιρέσουμε, αν κρίνουμε ότι δεν κάνει καλά την δουλειά του. Αλλά για να έχουμε καλύτερη και ακριβοδίκαιη γνώμη, πρέπει να είμαστε κοντά του. Είναι λοιπόν τουλάχιστον δειλό και άδικο να αφήνουμε μόνους αυτούς που σπαταλούν χρόνο από την δουλειά, την οικογένεια, την ξεκούραση και πολλές φορές από το κυνήγι τους για να μπορούμε όλοι μας να απολαμβάνουμε το ελιξίριο της ζωής που λέγετε επαφή με την φύση.
Φίλε κυνηγέ, μην μένεις μόνος, πάρε μέρος στις αποφάσεις, κατέθεσε την ιδέα σου, βοήθησε τον σύλλογο σου, έλα στην Γενική Συνέλευση, μόνο τότε μπορείς να κρίνεις. Να σου θυμίσω ότι η δουλειά που κρατάς και διαβάζεις (και όχι μόνο αυτή), ήταν ιδέα ενός από εμάς, που κατατέθηκε και ψηφίστηκε σε Γενική Συνέλευση. Μην αφήνεις άλλους να αποφασίζουν για εσένα. Έλα για να κρατήσουμε ζωντανό αυτό που βρήκαμε από τους παππούδες μας και αν προσπαθήσουμε, ίσως να το δώσουμε στα παιδιά μας. Εκμεταλλεύσου την δύναμη σου, μην μένεις μακριά. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος είσαι και ΕΣΥ. Ραντεβού λοιπόν στην ερχόμενη Γενική Συνέλευση στις 26-04-09. Έχουμε όλοι πρόσκληση.